Despre nepăsare

judecator       Într-un oraș era un judecător care judeca cu mare  dreptate, iar primarul din aceeași localitete era la fel de drept și de onest. Într-o zi judecătorul trebuia să lipsească câteva zile din oraș și astfel îl rugă pe primar să țină locul judecătorului în aceste zile, și să judece el procesele de la judecătorie. Așa că primarul a îmbrăcat haina de judecător, și primul acuzat se află în fața ”judecătorului”, iar acesta îi spuse:

Judecărorul: Dumneavoastră sunteți acuzat pentru furt. De ce ați furat?

 Acuzatul: Domnule judecător, eu nu mai am serviciu de mult timp, nu mi-am găsit un loc de muncă unde să câștig bani, copiii mei nu aveau ce să mănânce, mureau de foame, așa că a trebuit să fur ca să le cumpăr o bucată de pâine.

Judecătorul: Am ințeles, amenda dumneavoastră este de 50 €.

         Primarul care era judecător, își dă haina de judecător jos, se duce lângă acuzat, scoate portofelul din buzunar și plătește amenda. Apoi urcă sus și îmbracă din nou haina de judecător și zise:

         Toți care sunteți prezenți sunteți amendați cu 2 €  pentru nepăsarea voastră, pentru că nu ați ajutat pe acest om și la-ți lăsat să treacă singur prin această situație și nu ia-ți îmtins o mână de ajutor.

Banii care  au fost strânși au fost dați acuzatului

      Morala:

          Să nu închidem ochii atunci cand cei din jurul mostru trec prin greutăți sau printr-un necaz, ci mai degrabă să le dăm o mână de ajutor, și să îi sprijinim așa cum putem. Dumnezeu să ne ajute la aceasta.

sursa imagine: http://www.mediafax.ro

This entry was posted in Nepasare and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *