”Fă-mă asemenea lui Joe!”

    Un bețiv s-a convertit în mod miraculos la o misiune pe nume Bowery. Înainte de convertirea sa, Joe avea reputația de a fi cunoscut ca ”sugativa” pentru care nu mai era nici o nădejde, doar o existență mizerabilă în ghetoul orașului. Dar imediat după convertirea sa la o viață nouă cu Dumnezeu, totul s-a schimbat. Joe a devenit cel mai grijuliu om din acea misiune. El își petrecea zilele și nopțile la misiune făcând orice era nevoie. Nici o sarcină nu era înjositoare pentru Joe. El făcea tot ce i se cerea cu un zâmbet pe chip, cu bucuria că i-a fost dată o șansă să fie de ajutor.

Într-o seară, când directorul misiunii vorbea din Evanghelie mulțimii cu capetele plecate, care ascundeau adesea ochi injectați de băutură, unul dintre oameni a privit în sus, a ieșit dintre bănci și s-a îndreptat spre vorbitor. Acolo a îngenuncheat și a strigat către Dumnezeu pentru ajutor. Bețivul acesta striga întruna:

– Doamne, fă-mă asemenea lui Joe! Fă-mă asemenea lui Joe! Fă-mă asemenea lui Joe!

Directorul s-a aplecat înspre el și l-a corectat:

– Fiule, cred că ar fi mai bine dacă te-ai ruga: ”Fă-mă asemenea lui Isus!”.

Omul a privit la director și cu o expresie de uimire pe față a întrebat:

– El este asemenea lui Joe?

Morala:

Vedem în această ilustratie cum acest Joe, şi-a dedicat viaţa atât de mult în această misiune , încât oamenii doreau să fie ca El. Aş dori ca şi noi să ne punem întreabarea următoare:” Ce zic oamenii din jurul nostru despre noi?…Doresc ei să aibă o viaţă ca a noastră?”. Dumnezeu să ne ajute şi să ne schimbe viaţa în aşa fel încât să trăim  atât de frumos cu cei din jur încât ei să-şi dorească să aibă o viaţă ca a noastră,Amin.

sursa imagine:http://www.apropo.ro

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Dumnezeu and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *