Coliba în flăcări

Singurul supraviețuitor de pe o navă care se scufundase, a fost aruncat pe malul unei insule nelocuite. El s-a rugat fierbinte lui Dumnezeu să-l salveze și, în fiecare zi, scruta orizontul, în găsirea ajutorului, dar nimeni nu părea să vină spre acea insulă. Obosit, a reușit să-și încropească o colibă din lemnele aruncate de ocean pe malul insulei.

Dar, într-o zi, după ce a vânat ceva pentru mâncare, s-a întors la coliba sa. Spre surprinderea lui, coliba era în flăcări, fumul ridicându-se în rotocoale spre cer. Ce ar fi putut să i se întâmple mai rău decât să-i ardă și coliba? Pierduse totul. Tot ce avea era în acea colibă. Plin de mânie a strigat către Dumnezeu.

– Doamne, cum ai putut să-mi faci una ca asta?

Totuși, devreme, în dimineața zilei următoare a fost trezit de zgomotele unei nave ce se apropia de insulă. Venise să-l salveze.

– De unde ați știut că sunt aici? a întrebat omul curios.

– Am văzut semnalul luminos, au răspuns cei de pe navă.

Morala:

De multe ori Dumnezeu lucreaza in viata noastra si in  viata celorlalti oameni intr-un mod atat de de diferit incat noi avem impresia ca El doreste sa ne faca rau dar dimpotriva urmareste binele viatii noastre. Daca  ai impresia ca toate lucrurile iti merg rau  vina l Isus pocaieste-te si cerei sa tea jute si sa iti descopere  de ce ti se intampla anumite situatii si El este cel care iti va da speranta de a merge mai departe in calatoria vietii.

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Suferinta and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *