Distraşi de lucrurile mărunte

Cu ceva ani în urmă, la Hollywood a fost produs filmul „Podul de pe râul Kwai”. Acţiunea filmului avea loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, într-unul din lagărele de concentrare japoneze. Unul dintre prizonieri, ofiţer britanic, i-a convins pe japonezi să le permită prizonierilor să construiască un pod peste râul Kwai. Ofiţerul şi-a dat seama că aceasta le-ar ridica moralul, le-ar da un scop în viaţă şi le-ar alimenta speranţa.

Lucrările au început şi au fost duse la bun sfârşit, podul dovedindu-se o capodoperă inginerească şi, practic, de un aşa beneficiu logistic pentru japonezi, că Forţele Aliate au trebuit să trimită o expediţie pentru a arunca podul în aer. În film este o scenă de mare dramatism în care ofiţerul superior britanic îşi dă seama că el şi ceilalţi prizonieri şi-au petrecut tot timpul şi şi-au cheltuit toate energiile pentru a construi un pod pentru folosul inamicului.

Morala:

Găsim aici o lecţie valabilă pentru toate timpurile. Şi noi ne cheltuim timpul şi energiile cu lucrurile care nu trebuie. Aşa au stat lucrurile şi cu cei invitaţi la ospăţul din parabola lui Isus. Primiseră invitaţia la festinul vieţii lor şi, cu toate acestea, s-au lăsat distraşi de lucruri mult mai mărunte.

This entry was posted in Slujire, Suferinta, Tineri and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *