O şansă de a schimba lumea

Steven Jobs este omul care a fondat Apple Computer, companie de un succes extraordinar. Job a ajuns la concluzia că dl. John Sculley era omul de care avea nevoie pentru a construi o altfel de companie de computere, care să facă posibilă pentru fiecare om din lume deţinerea unui computer. Însă, dl. Sculley era preafericitul ocupant al poziţiei de preşedinte al Corporaţiei Pepsico. În această poziţie, John Sculley dobândise tot ce îşi putea dori un om: putere, prestigiu, recunoaştere din partea oamenilor, un salariu uriaş şi un viitor fără griji. Gândul unei schimbări de carieră care necesita mutarea pe Coasta de Vest a Americii îl înspăimânta. Îl preocupau pierderea pensiei, amânarea compensaţiilor şi acomodarea la stilul de viaţă californian, cu alte cuvinte, „toate chestiunile pragmatice care îi preocupă pe cei de vârstă mijlocie.” „Eram supra-preocupat de ceea ce se putea întâmpla săptămâna viitoare şi săptămâna de după aceea.”

John Sculley ştia că este fericit şi în siguranţă la Pepsico şi mai ştia şi că ajunsese să îi displacă natura competitivă a afacerilor. Şi mai ştia şi că se plictisea rău de tot. Iar Steven Jobs de la Apple Computer a intuit toate acestea. Aşa că în cele din urmă şi-a întrebat prietenul direct: „Ai de gând să îţi petreci restul zilelor vânzând apă îndulcită ori vrei o şansă de a schimba lumea?” Întrebarea a pătruns adânc în inima şi mintea lui John Sculley. I-a schimbat cursul vieţii. A mers la Apple Computer şi a ajutat compania să crească, ajungând una dintre cele mai de succes corporaţii din lume. Viaţa dl. Sculley s-a schimbat pentru că şi-a asumat riscul de a investi. A fost un risc? Da. Însă fără acesta, nu ar fi fost nici răsplată.

Morala:

Si noi avem aceeasi   teama atunci cand este vorba sa ne pocaim…ne temem de ziua de maine, de pierderea prietenilor si suntem ingroziti de viitorul nostru financiar …dar sa stiti ca Isus  va fi cun noi mereu . Intoarcete la El si poti schimba viata  ta si a familiei tale pe vecie.

This entry was posted in Bani, Dumnezeu, Evanghelizare, Necredinta, Tineri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *