Îl marturisesti pe Domnul ?

IsusDoua prietene care mergeau la aceiasi biserica, într-o luni dimineata s-au întîlnit la o cafea. De fapt una dintre ele numita Doris, a venit la biserica invitata chiar de prietena ei Bety.

În timp ce îsi serveau cafeaua , au început sa discute despre lectia de la Scoala Duminicala , pe care o avusesera cu o zi înainte. Acea lectie , a avut ca subiect „Ucenicia”

În timpul discutiei , Doris s-a îndreptat spre prietena ei si i-a zis: „Am crezut ca este mult mai usor sa fii crestin „! Credeam ca este suficient numai sa mergi la biserica, traind asa cum ai fost înainte. Ieri însa am înteles ca a fi crestin înseamna a-ti schimba viata. Aceasta a intentionat oare si Domnul Isus cînd i-a chemat pe ucenici sa-L urmeze ; pentru ca nu am vazut acesta schimbare în viata ta pîna acum ?

Alti doi prieteni au lucrat în acelasi loc de munca, multi ani . Au luata de multe ori masa de prînz împreuna si chiar au mers la diferite întîlniri cu familiile lor.

Într-o duminica unul dintre ei a fost invitat de sora lui, sa mearga la o biserica unde sa-l vada pe un nepotel , cîntînd în corul copiilor. Ajuns la biserica , a fost foarte surprins sa-l vada acolo si pe colegul sau de munca. A doua zi cînd l-a întîlnit la servici, pastrînd înca emotia celor petrecute, i-a spus: „N-am stiut ca esti crestin; în toti acesti ani de cînd suntem împreuna nu mi-ai spus niciodata ca mergi la Biserica. Oare aceasta a intentionat si Domnul Isus ; cei credinciosi sa nu spuna la nimeni ?

Morala:

Întrebarile celor doi prieteni ne fac sa ni se umple fata de rusine ; pentru ca un adevarat crestin traieste o viata noua si este gata sa- L marturiseasca pe Domnul în orice împejurare !

This entry was posted in Tineri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *