O poveste de Paulo Coehlo

om suparatIntr-un oras din Umbria, Italia, traia un om care se plangea intr-una de necazurile vietii lui. Intrucat era crestin , isi spunea cu amar ca are o cruce prea grea de purtat.
Intr-o noapte , inainte de a merge la culcare , el s-a rugat lui Dumnezeu sa ii schimbe povara pe care o ducea pe umeri.
In acea noapte , a visat ca Dumnezeu l-a adus in fata unui mari cladiri si i-a spus : “Ai curaj , intra si schimba-ti povara ” . Omul a deschis cu sfiiciune usa , a pasit inauntru si a descoperit o multime de cruci de toate formele si marimile , toate purtand numele proprietarilor lor. Mai intai , si-a ales o cruce de marime mijlocie dar , cand a vazut inscris pe ea numele unui bun prietn de-al sau , a asezat-o inapoi.
In cele din urma, cu permisiunea lui Dumnezeu , si-a ales cea mai mica cruce pe care a putut-o gasi.Spre marea lui mirare, pe ea era scris propriul sau nume.

Morala:

De cele mai multe ori avem impresia ca Dumnezeu ne-a discriminat atat de mult incat noi avem cea mai mare povara de dus, noi suntem cel mai putin talentati, noi suntem cei mai saraci, noi suntem cei mai   marginalizati …etc, dar in realitate nui chiar asa ci dimpotriva suntem mult mai binecuvantati decat  altii. Dumnezeu sa ne ajute sa fim multumitori .

sursa imagine: patriotii.ro

This entry was posted in Critica, Evanghelizare, Incurajare, Tineri and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *