Inimă despietrită

medicUn vestit medic american era dedicat cu totul cercetărilor ştiinţifice şi considera religia ca un lucru lipsit de interes. Într-o zi, la clinica unde lucra medicul a fost adus un pacient într-o stare gravă. După ce bolnavul şi-a mai revenit, a început să strige: „Scăpaţi-mă de iad! Nu mă lăsaţi să merg în iad! Ce să fac să nu merg în iad?“. În copilărie, medicul a fost pe la biserică şi a spus pacientului să-L roage pe Hristos să-l scape de iad. Acesta, îngrozit, a spus că nu ştie să se roage, însă stăruia de medic să se roage pentru el. Cu toate că medicul

nu ştia prea multe despre rugăciune, văzând starea nenorocită a omului, i-a zis să repete după el: „Doamne Isuse, îţi cer să mă fereşti de iad, să-mi ierţi păcatele şi, dacă mor, aş vrea să ajung în cer“. Bolnavul a repetat rugăciunea după medic.

Morala:

Medicul a istorisit că după această întâmplare a plecat acasă, a luat Biblia şi a căutat ce se spune în ea despre iad. Panica acelui om l-a zguduit aşa de tare pe medic, încât inima sa împietrită prin înşelăciunea păcatului s-a deschis pentru vestea bună a mântuirii prin credinţa în Mântuitorul. De atunci, medicul a devenit un bun creştin, fiind o pildă demnă de urmat.

This entry was posted in Cer, Evanghelizare and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *