Bolovanul din drum

bolovanUn tânăr se întorcea spre casă pe un drum neiluminat. La un moment dat s-a împiedicat de un bolovan şi căzând s-a lovit destul de tare. Supărat de cele întâmplate, a plecat mai departe, dar conştiinţa nu-l lăsa liniştit. Mereu îi venea în gând că şi alţi oameni vor putea să se împiedice de acel bolovan. Cu toate că se lovise destul de tare şi se grăbea spre casă, tânărul s-a întors până la bolovanul cu pricina şi

l-a împins la marginea drumului. Apoi, cu liniştea în suflet, tânărul a plecat spre casă să-şi trateze rana pe care i-o pricinuise căzătura.

Morala:

Să cugetăm la următoarele: Să te gândeşti şi la alţii căutând să le faci bine, înseamnă să ştii să trăieşti. Bucuriile celor de lângă noi trebuie să fie şi bucuriile noastre, iar necazurile lor trebuie să ne doară şi pe noi. A ne rândui viaţa fără Dumnezeu, a nu ţine cont de autoritatea Sa divină, a merge pe căile noastre proprii, a nu dori să facem bine semenului, aceasta este cu siguranţă o cale a păcatului. Remediul acestei stări rele este întoarcerea la Mântuitorul. În şcoala Lui vom învăţa cum să cunoaştem binele şi cum să-l practicăm spre folosul semenilor noştri, dar şi ca bune mărturii că suntem răscumpăraţii Celui care S-a jertfit pe cruce pentru noi.

This entry was posted in Motivatie, Slujire and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *