Secretul fericirii căsniciei

familie-mareLa casa bătrânilor, care împlineau 50 de ani de căsnicie, s-au strâns în număr mare fiii, nepoţii şi strănepoţii. Unul dintre nepoţi l-a întrebat pe bunicul: „N-ai putea, bunicule, să ne spui şi nouă secretul unei căsnicii fericite?“. Bunicul a răspuns că, dacă acest secret există, nici el nu l-a avut de la început. Contrar aşteptărilor, la scurtă vreme după căsătorie, a avut greutăţi mari şi era să se întunece seninătatea de la început. Într-o zi, după o ceartă destul de serioasă, a plecat trântind uşa, iar bunica a plâns cu amar fericirea pierdută. Apoi i-a scris mamei ei cele întâmplate. Răspunsul a fost cam aşa: „Îmi pare rău, draga mea, că trebuie să suferi. Iar tu n-ai nicio vină!“.

Dumnezeu S-a folosit de aceste cuvinte şi a făcut-o să se cerceteze serios. A doua zi, când s-a ivit un nou prilej de neînţelegere, bunica şi-a luat partea ei de vină, a tăcut şi conflictul s-a terminat înainte de a începe. Bunicul a observat schimbarea ivită şi a întrebat-o despre acest lucru. Ea i-a spus şi lui ultimele cuvinte ale scrisorii mamei ei. De atunci

, aplicând versetul “De ce vezi tu paiul … şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?
Matei 7.3”, au încetat de a se mai învinui unul pe altul. Fiecare a aplicat locurile din Biblie despre viaţa de familie pentru el personal şi aşa au găsit ei secretul unei bune înţelegeri.

This entry was posted in Bucurie, Comunicare, Familie, Tineri and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *