Tata trimite apă

Adolphe William Bouguereau-At The Fountain (1897)Anne era slujnica mult iubită a familiei doctorului Reid, care locuia într-un sătuc de lângă oraşul Toronto, Canada. Ea îi îngrijise pe băieţii familiei de când erau doar bebeluşi, iar, după zece ani, când mama lor a murit, ea rămase în casa doctorului mereu ocupat, să-l ajute să-şi crească copiii. Anne nu mersese niciodată la şcoală, dar putea citi Biblia. Dragostea ei pentru Dumnezeu şi răspunsurile uimitoare pe care le primea la rugăciune îi făcuseră pe oameni să o numească ‘Anne cea Sfântă’.
În timpul lunilor fierbinţi de vară, fântâna care asigura apă atât cât pentru familie, cât şi pentru animale, a secat. Băieţii erau nevoiţi să aducă apă de la o mare distanţă. Într-o zi, pe când Anne le spunea băieţilor depre Dumnezeul care răspunde la rugăciune, Henry Reid îi spuse răutăcios:

„ Anne, de ce nu te rogi tu Tatălui tău să trimită apă în fântână şi să nu mai muncim noi, băieţii, aşa mult?” Anne era pusă la încercare, aşa că se duse să vorbească cu Tatăl ei despre acea fântână. „Tată, spuse ea, Tu ai auzit ce a spus Henry în această seară. Dacă eu le spun băieţilor: Dumnezeul meu se va îngriji de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa , în slavă, în Isus Hristos – ei nu vor crede că eu spun ceea ce spun eu că sunt, dacă nu va fi apă în fântână.”
Anne a cerut un răspuns la rugăciune astfel : „Tată, dacă eu sunt ceea ce spun că sunt, desigur mâine va fi apă în fântână.” A doua zi de dimineaţă, Anne scoase două găleţi de apă din fântâna care fusese, asa cum spuseseră băieţii, ‘mai uscată ca podeaua din bucătărie’. Un prieten al familiei spunea că fântâna nu mai secase niciodată, nici măcar în anotimpul secetos.
Urmând exemplul lui Anne, vom putea primi răspuns la rugăciune, prin credinţă. O fată fără şcoală, fără educaţie aleasă sau o poziţie socială demnă de ividiat, a schimbat soarta unei familii şi ideea unui om al ştiinţei despre Dumnezeu, printr-o rugăciune din inimă. Încercarea la care a fost pusă nu a îngrijorat-o nici un moment, deoarece ştia că există cineva care se îngrijeşte de copiii Săi în orice clipă şi, atunci când aceştia cer Tatălui , El le va da.

This entry was posted in Credinta, Rugaciune. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *