O nouă șansă

Asigurându-se că operația a reușit, doctorul a spus asistentei sale, care avea numai 19 ani, că merge să se culce. Ea însă trebuia să rămână de veghe și să urmărească permanent starea pacientei. În cazul în care va observa că tubul implantat se va înfunda, să-l scoată imediat și să-l curețe, apoi să vină și să-l trezească.

După câteva ore,

tubul implantat s-a înfundat. În loc să-l scoată, tânăra asistentă, cuprinsă de panică, a alergat repede să-l trezească pe medic. Când acesta ajunse la patul pacientei, era prea târziu. Pacienta murise. Văzând că nu i-a respectat instrucțiunile, doctorul s-a mâniat foarte tare. A scris repede un raport, prin care cerea conducerii spitalului, ca asistentei să-i fie retrasă licența de practică medicală. În acele momente de furie, a chemat-o pe asistentă și i-a citit raportul amenințând-o că nu va mai profesa niciodată.

La auzul acelui raport, asistenta medicală a izbucnit în plâns, cerându-i doctorului să-i mai acorde o șansă. Doctorul a rămas ferm pe poziția lui. Dar cuvintele stăruitoare și lacrimile acelei asistente l-au urmărit toată noaptea. Dimineața, când s-a trezit, și-a amintit că a fost o zi în viața lui, când și el a strigat la Dumnezeu să-i mai acorde o șansă.

Doctorul a retrăit acele momente în care aștepta cu disperare răspunsul lui Dumnezeu. Și-a adus bine aminte de calvarul prin care a trecut. Dar Dumnezeu l-a scos din încurcătură. În loc să mai înainteze raportul, a oferit asistentei o nouă șansă. Beneficiind de iertare, acea asistentă, care la vârsta ei a acționat paralizată de frică, a ajuns mai târziu să fie asistenta șefă la cel mai mare spital din Marea Britanie. Acest lucru s-a întâmplat, pentru că la începutul carierei sale cineva i-a acordat o nouă șansă. Dacă cineva ți-a greșit, acordă-i și tu o nouă șansă!

Această întâmplare conține o mare învățătură pentru sufletele noastre. Scriptura spune că toți am greșit în fața lui Dumnezeu, iar la finalul acestei stări urmează judecata. Dar dragostea lui Dumnezeu față de tine și față de mine a fost fără margini. Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Său, ca să șteargă păcatul nostru prin jertfa Sa de pe cruce. Aceasta este marea șansă de salvare pe care Dumnezeu o acordă omenirii. Șansa aceasta este unică, fiindcă numai în Mântuitorul este salvare, „căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți“ (FapteleApostolilor 4.12). Hristos este unicul Salvator. Alegându-L pe El, alegem viața veșnică.

 

 

 

sursa ilustratie : http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna/2017-01-09?mini=meditatii-zilnice%2Fsamanta-buna%2F2017-01

sorsa imagine : http://www.businessmagazin.ro

This entry was posted in Evanghelizare and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *