Unicul Eliberator

Un medic al unui regiment din India a povestit următoarele: „Un soldat a intrat odată foarte grăbit în cortul meu spunând că unul din camarazii săi a căzut în apa din apropiere și nimeni nu-l putea scăpa din cauza unor ierburi înalte și dese aflate deasupra apei. Când am ajuns acolo,

l-am găsit pe acel soldat într-o luptă crâncenă cu acele ierburi, ca să se salveze. Însă cu cât încerca, cu atât îl înfășurau și mai mult. Așa și-a găsit sfârșitul. Ajutorul nostru a venit prea târziu“.

Tot astfel este și lupta omului cu păcatul. Cu conștiința alarmată, omul se luptă împotriva obiceiurilor păcătoase, dar ele îl leagă tot mai mult. Legăturile păcatului îl înfășoară tot mai mult, cu cât el se luptă cu ele. Numai Marele Eliberator – Isus Hristos – poate să rupă aceste legături și poate scăpa pe om de legăturile păcatului.

Nimic nu este mai potrivnic adevărului de temelie al evangheliei, decât gândul unei îmbunătățiri treptate a păcătosului. El poate încerca să se îmbunătățească, să-și schimbe modul de viață, să se autosalveze; dar prin toate acestea, el nu va fi scos din vechea stare de păcat. Toți oamenii au nevoie de unicul Eliberator: Isus Hristos.

 

sursa ilustratie www.gbv.ro

sursa imagine: http://www.ziarelive.ro

This entry was posted in Evanghelizare, Suferinta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *