Muncă și rugăciune

Un om în vârstă ducea pe un tânăr într-o luntre. Una din vâsle purta inscripția „rugăciune“ și cealaltă „muncă“. Tânărul zise pe un ton batjocoritor: „Bunicule, cine muncește, nu are nevoie de rugăciune“. Bătrânul nu zise nimic, lăsă însă din mână

vâsla pe care era scris „rugăciune“ și vâsli numai cu cealaltă. Vâsli și vâsli, dar luntrea nu înainta, ci se învârtea pe loc. Tânărul își dădu seama că alături de „muncă“ lipsea „rugăciunea“.

Te-ai rugat vreodată? Nu este vorba de a rosti o rugăciune învățată pe de rost, ci de a te adresa personal și direct Creatorului tău, Acela care te cunoaște bine și Se interesează de tine, pentru a-i cere ajutorul într-o problemă deosebită sau o problemă presantă. Dar mai mult, creștinul adevărat știe că poate să-i vorbească lui Dumnezeu și despre micile sale greutăți zilnice, dar și să-i mulțumească.

Căutați ajutorul și harul lui Dumnezeu rugându-vă, fiind siguri totodată că El vă ascultă fără condiție! Vorbiți-i despre nevoile voastre, spuneți-i toate îndoielile voastre! Nu așteptați ziua de mâine, începeți să vă rugați acum! Îmbinați munca cu rugăciunea! Avem un Dumnezeu atotputernic, care face lucruri foarte mari, dar totuși nicio problemă nu este prea mică pentru El și nici nu-L vom obosi cu micile noastre probleme.

sursa ilustratie: www.gbv.ro

 

This entry was posted in Comunicare, Credinta, Rugaciune and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *