Despre omul critic sau Discernământ

  predicator       Se spune ca intr-o zi a avut loc o strângere a fraţilor lucratori.Find stranşi din mai multe localităţi,un frate mai in vârstă  care locuia la ţară, a ieşit in faţă şi a spus câteva gânduri din Cuvântul lui Dumnezeu, dar a avut şi câteva greşeli gramaticale in vorbirea dansului. Un frate mai tânăr care terminase două facultăţi de teologie, si care era foarte priceput in domeniul de a vorbii in faţa publicului îi zise omului de la ţară care le predicase:

-Am urmarit predica dumneavoastră , dar să ştiţi că aţi avut  opt greşeli gramaticale.

Dar omul acela batrân  şi de la ţară dar foarte inţelept ia răspuns:

-Eu locuiesc la ţară, şi am acolo 10 găini. Când mă duc să le dau de mâncare, bag mâna in butoi, iau grâu in mână, dar impreună cu grâul mai iau si pleavă. Dar după ce le arunc mâncarea, aceste găini ale mele sunt aşa de inteligente incât ştie să aleagă grâul de pleavă.

Morala:

          Este bine ca din orice lucru să luăm doar partea bună. De multe ori ni se intamplă ca mergând la Biserică, sau ascultând o predică , să ne rămână în minte doar greşelile din predica respectivă( adica pleava) şi să nu luăm hrana necesară sufletelor noastre(adica graul). Dumnezeu să ne dea imtâţelepciune să luăm din toate lucrurile care se intamplă in jurul nostru , doar ce ste bun.Amin.

This entry was posted in Critica and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *