Noroc? Ghinion? Cine ştie?

taran la sapaUn țăran avea un cal bătrân pe care îl folosea ca să lucreze pământul. Într-o zi, calul a scăpat și a fugit pe dealuri. Când vecinii au auzit acest lucru, au mers la stăpânul calului ca să-și exprime părerea de rău și sprijinul față de el. La acestea țăranul a răspuns:

– Noroc? Ghinion? Cine știe?

O săptămână mai târziu, calul s-a întors acasă înconjurat de o herghelie de cai sălbatici. De această dată, vecinii l-au felicitat pentru norocul lui.

– Noroc? Ghinion? Cine știe? a răspuns țăranul.

Apoi, când fiul țăranului a încercat să călărească unul din caii sălbatici, a fost aruncat de acesta din șa și și-a rupt un picior. Toată lumea a concluzionat că era vorba de ghinion. Numai că țăranul o ținea pe a lui:

– Noroc? Ghinion? Cine știe?

Câteva săptămâni mai târziu armata a trecut prin sat și a recrutat cu forța pe orice tânăr în stare să lupte în războiul ce izbucnise de puțină vreme. Când au văzut pe fiul țăranului cu piciorul rupt l-au lăsat acasă. Toată lumea a fost extrem de invidoasă pentru nocorcul țăranului.

– Noroc? Ghinion? Cine știe?

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

Morala:

      Uneori, şi pe noi Dumnezeu ne trece prin diferite încercări, şi nu mereru suntem mulţumitori, şi începem să ne “certăm” cu Dumnezeu, pentru că îngăduie să trecem prin aceste ipostaze, dar fără să ştim că El îngăduie aceste lucruri pentru ca mai târziu, lucrurile care nouă ni se părea că sunte blesteme, ele vor devenii mari binecuvântări pentru noi, ci care trecem prin aceste încercări. Dumnezeu să ne ajute să primim toate lucrurile  ca din mâna sa, fiind conştienţi că ulterior ne vor fi folosotoare, Amin

sursa imagine:www.wikibrasov.wordpress.com

This entry was posted in Credinta and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *