Chinezul flautist

Cu multi ani in urma, in China traia un barbat care a fost acceptat ca membru in orchestra imperiala cu ajutorul unui prieten deosebit de influent. Acel barbat pretindea ca este un flautist desavarsit, desi nu stia sa cante nici o nota. Lucrurile au mers bine pana la o vreme. In timpul concertelor, isi punea flautul la gura la momentul potrivit si mima cu dibacie cantatul.

Dar, intr-o zi, imparatul a anuntat ca doreste ca fiecare membru al orchestrei sa prezinte un solo la instrumentul la care canta. Omul ingrozit a inceput imediat sa ia lectii de cantat la flaut, dar aceasta nu l-a ajutat aproape deloc. S-a gandit sa se prefaca bolnav in ziua cand era programat sa cante, dar s-a temut ca medicul imperial va raporta inselatoria. Asa au trecut zilele, iar cand recitalul sau a sosit, pentru a nu fi descoperita frauda, si-a luat viata. S-a temut sa fie confruntat cu muzica sa!

Morala:

        De multe ori aşa suntem şi noi în viaţa de credinţă. Susţinem că suntem creştini, că mergem la biserică la fiecare program, că dăm zeciuială crezând  că avem o viaţă de pocait dar în realitate doar mimăm comportarea unui creştin  autentic. Dumnezeu să ne ajute să vedem starea în care suntem, să nu ne mai “păcălim” singuri că suntem pocăiţii şi să ne schimbăm comportamentul. Amin.

      sursa imagine:http://articles.timesofindia.indiatimes.com   

10 ianuarie 2009, Samanta buna.

This entry was posted in Slujire and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *