Un indian în vacarm, un greiere și un ban.

  Un indian american era în centrul New York-ului, împreună cu prietenul său. Era ora amiezii, iar străzile erau pline de oameni. Mașini claxonând, taximetre grăbite, sirene ce se apropiau sau se depărtau, toate aceste sunete ale orașului parcă te asurzeau. Dintr-o dată, indianul a spus:

– Am auzit un greiere!

– Ce? Trebuie să fii nebun, a spus prietenul său. N-ai cum să auzi un greiere în tot vacarmul ăsta!

– Nu, sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.

– Asta-i o nebunie! a continuat prietenul lui.

Indianul a ascultat cu atenție un moment, după care a trecut strada spre un loc unde se aflau câțiva copaci. S-a uitat împrejur, sub ramuri și a găsit micul greiere. Prietenul său a rămas uimit:

– Asta-i incredibil. Trebuie să ai un auz supraomenesc.

– Nu, a răspuns indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce anume asculți cu ele. Dă-mi voie să-ți arăt.

A băgat mâna în buzunar și a scos câteva monede pe care le-a lăsat să cadă discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orașului au remarcat că toți oamenii de pe o rază de 5 metri au întors capul privind în jur dacă nu cumva banii căzuți erau ai lor.

– Înțelegi ce am vrut să spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine!

Morala:

Toţi trăim într-o lume care este într-o continuă frământare şi tot ma grăbită, dar în ciuda acestui faăt ne este aşa de greu să mai auzim şoapta Duhuli Sfânt, şi să găsim timpul necesar de a sta în părtăşie cu Domnul, încât trec zile fără să stăm de vorbă cu creatorul nostru. Dumnezeu să ne ajute ca să îl punem pe el pe primul loc şi cel mai important lucru pentru noi să fie şoapta lui, Amin

sursa imagine:http://sutu.ro

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Diverse and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *