Jos din spatele meu!

O istorisire foarte veche povestește despre un tată și un fiu care călătoreau odată pe un drum. Cei doi aveau cu ei un măgar. Pe drum au întâlnit un om care le-a spus că sunt nebuni că merg pe jos, în loc să călărească măgarul pe care îl duc cu ei. Așa că tatăl și fiul au urcat pe măgar.

Nu au mers prea mult, când s-au întâlnit cu un alt om care i-a criticat pentru faptul că amândoi erau călare pe măgar. Erau prea grei pentru bietul animal, a spus omul, așa că băiatul a coborât.

Din nou, după puțină vreme, s-au întâlnit cu un al treilea călător care l-a acuzat pe tată că nu îi pasă de fiul său și că îl lasă pe acesta să meargă pe jos, așa că cei doi au schimbat locurile.

Curând au întâlnit un al patrulea călător care l-a criticat  foarte tare pe tânăr pentru că nu se gândea la tatăl său care era mai bătrân și care ar fi trebuit să fie călare pe măgar.

Când au fost văzuți ultima oară, cei doi purtau măgarul în spate, de-a lungul drumului.

Morala:

Şi în viaţa de zi cu zi întâlnim oameni care doar critică, nu cu scopul de a rezolva problema, şi de multe ori aceşti oameni ne fură din pasiunea noastra pentru un anumit lucru. Şi în viaţa de credinţă este la fel, sunt mulţi oameni care critică pe cei care îşi dau interesu să facă ceva ăentru Hristos, dar în loc să contribuie la înaintarea lucrarii, ei dimpotrivă, ajută la “demolarea” lucrarii. Pentru cei care doar critică, ar fi mai bine să tacă, dacă nu doresc să depună nici cel mai mic efort în lucrarea Lui Dumnezeu, iar pentru cei care sunt implicaţi în lucrare ar fi bine ca ei să se uite în Biblie, şi acela să fie standardul lor , nu oamenii care critică, Amin.

sursa imagine: http://www.imperatortravel.ro

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Critica, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *