Supravieţuirea Bibliei

În anul 303, Diocleţian dăduse un edict menit să-i distrugă pe toţi creştinii cu cartea lor. Scrisoarea imperială a fost trimisă peste tot, ordonând ştergerea de pe suprafaţa pământului a bisericilor şi arderea Bibliilor şi declarând că cei aflaţi în posturi de răspundere, care vor persista în credinţa lor, vor fi privaţi de toate drepturile civile, iar credincioşii dintre oamenii de rând îşi vor pierde libertatea.
Ironia divină în privinţa edictului de mai sus a fost că după numai 25 de ani, împăratul Constantin, urmaşul lui Diocleţian, îl însărcina pe Eusebiu să tipărească 50 de exemplare ale Scripturilor pe cheltuiala guvernului.

Morala:

Biblia este unică în supravieţuirea ei. Aceasta dovedeşte că ea se bucură de o poziţie deosebită între toate cărţile. Dar mai presus de orice, supravieţuirea Bibliei, cu toate străduinţele necredinţei, ne demonstrează cu claritate că Dumnezeu veghează ca Cuvântul Său să ajungă la îndemâna fiecărui om. Nimeni nu se va putea dezvinovăţi în ziua judecăţii divine că nu a ştiut cerinţele lui Dumnezeu exprimate prin Cuvântul Său. Cei ce caută Biblia o găsesc, cei ce o citesc cu credinţă vor găsi călăuzire pentru înţelegerea voii lui Dumnezeu.

This entry was posted in Protectia lui Dumnezeu and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Supravieţuirea Bibliei

  1. chis mircea says:

    ..un batranel avusese un vis..era in beciul casei sale,si dormea.dintr-o data,se starnise un vant..asa de tare,incat toate paiele din saltea patului,fusesera luate de acel vant napraznic..dar,in dreapta batranelului,era un copilas..care..in ciuda vantului ce sufla cu putere..se duse si lua Biblia deschisa ce era pe masa..si asa deschisa cum era,o indrepta catre sfesnicul ce ardea si apoi spre batranel.si iar indrepta Biblia deschisa catre sfesnic,si iar spre batranel..si dupa ce facu acest gestl a treia oara..vantul se oprise.
    morala – Biblia este lumina..si putere in fata furtunilor vietii.

    • admin says:

      chis mircea iti multumesc in numele tuturor vizitatorilur acestui blog pentru ilustratia pe care ai lasa-o aici. Este foarte frumoasa si chiar nu auzisem de ea ….chiar acum o postez pe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *