Cine vine primul îi dau fata şi jumătate din avere

 imparat           Se spune că era un împărat care a dat un anunţ la mica publicitate şi spunea astfel: “ Cine vinde indata cutare la mine la palat o să îi dau pe fata mea de soţie şi jumătate din avere”. Aşa că mulţi au văzut acest anunţ şi se gandeau în sinea lor că nu ar strica să fie ginerele împăratului şi să aibă şi jumătate din avere. Aşa că în ziua respectivă  împăratul se trezeşte cu câteva sute de băieţi în curtea împărătească. Aşa că nu ştia cui să o dea, împăratul ia cuvîntl şi zice tuturor:

Împăratul:“-Eu nu m-am aşteptat să veniţi atâţia…credeam că o să vină decât un singur băiat…şi fiindcă nu ştiu cui să dau fata am să vă supun la un mic test. Eu am în grădină un lac mare. Toţi veţi intra în el pe laun capăt şi cine va ajunge primul la celălalt acelui îi void a fata.”

Mulţi dintre ei şi-au dat hainele jos de pe ei şi aşteptau ca împăratul să dea startul. Numai că acesta mai face un mic anunţ:

Împăratul:“-Am uitat să mai spun un lucru…în acel lac sunt şi rechini”

        Când au auzit flăcăii că sunt rechini în lac, aproape toţi s-au îmbrăcat la loc şi nu îndrăznea nimeni să intre în apă. Când ceilalţi  se uitau unii la alţii speriaţi iată că se aude un tânar ce înota prina apă. Cei de pe margine au inceput să îl încurajeze, să îl facă să continuie cursa şi nu după mult timp a ajuns la celălat capăt. După ce iese din apă vine împăratul, îl felicită şi îi zice:

Împăratul:”-Bravo baiatule!…apreciez curajul de care ai dat dovadă meriţi jumătate din împărăţia mea”

Băiaul:”-Nu  o vreau.”

Împăratul:”-Atunci  îţi voi da de nevastă pe fata mea.”

Băiaul:”-Nu o vreau.”

Împăratul:”-Atunci ce vrei…?”

Băiaul:”-Vreau să ştiu cine ma împins în apă.”

This entry was posted in Nunta, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *