Prea multă rugăciune

Johnny, un puşti de 5 anişori, foarte isteţ, i-a spus tatălui său că i-ar place să aibă un frăţior mai mic şi, pe lângă cererea sa, era gata să faca orice să ajute. Tatăl său, un bărbat de 35 de ani, foarte isteţ şi el, s-a oprit un moment şi apoi a răspuns: “Îţi spun eu ce să faci. Dacă te rogi în fiecare zi timp de două luni îţi garantez că Dumnezeu îţi va da un frăţior!” Johnny a răspuns foarte pozitiv la propunerea tatălui său şi în seara aceea s-a dus în dormitorul său şi a început să se roage pentru un frăţior mai mic.

S-a rugat în fiecare seară pentru un frăţior, timp de o lună, dar după acea perioadă a început să fie tot mai sceptic. A privit împrejur şi a aflat că ceea ce cerea el nu se întamplase niciodata în acea zona. Nu te rogi două luni după care BANG! Apare un frăţior. Asa ca Johnny s-a oprit din rugăciune. După o altă lună mama lui Johnny a fost dusa la spital. Când s-a întors acasă, părinţii l-au chemat în dormitorul lor. A intrat precaut, fără însă să se aştepte să găsească ceva, dar acolo see afla o grămăjoară acoperită, lângă mama sa. Tatăl său a tras pătura şi iată … nu un bebeluş, ci doi! Mama sa a avut gemeni! Tatăl lui Johnny a privit la el şi a spus: “Nu eşti bucuros că te-ai rugat?” Johnny a ezitat, după care a privit la tatăl său şi a spus: “Dar tu nu te bucuri că m-am oprit după o lună?”

APLICAŢIE:

Tatăl lui Johnny a ştiut în avans că rugăciunile fiului său vor avea un răspuns, iar Tatăl nostru ceresc ştie şi El în avans dacă rugăciunile noastre vor fi sau nu împlinite. El poate vedea viitorul. Biblia ne spune, de asemenea, că Dumnezeu cunoaşte dorinţele şi nevoile noastre, chiar înainte să le spunem. Deci de ce să ne mai rugam? În primul rând pentru că Dumnezeu vrea sa îi demonstrăm credinţa în El. El vrea să îi demonstrăm dependenţa de El. De aceea Isus ne-a învăţat să ne rugam: “Dă-ne nouă astazi pâinea cea de toate zilele.” Dumnezeu ştie că avem nevoie de mâncare şi de îmbrăcăminte şi de sănătate şi chiar de frăţiori (uneori). Dar Dumnezeu vrea să mergem la El în rugaciune oricum. Rugăciunea este un lucru foarte puternic. Rugăciunea noastra conteaza! Acesta nu este doar un exerciţiu de credinţă. Da, Dumnezeu ştie ce ne aşteaptă în viitor, dar dacă nu ne rugăm uităm de dreptul nostru de a influenţa viitorul şi de a fi de acord cu Dumnezeu referitor la viitor. El asteaptă, dornic să audă veşti de la tine!

(Din “Ilustraţii fierbinţi”de Wayne Rice)

This entry was posted in Perseverenta and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Prea multă rugăciune

  1. Ilisuan says:

    super tare :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *