”Nu-i prea bărbat.”

imagesDarrell Loomis era un șofer de camion. În fiecare săptămână el făcea un transport între Cincinnati și Atlanta. Locul preferat unde mânca pe această rută era la Joe´s Dinner. Darrel se oprea întotdeauna să mănânce acolo.

Într-o după masă de vară, Darrel și-a parcat camionul și a intrat în salon. S-a așezat la masa lui preferată, a treia de la geam și a comandat obișnuita sa masă: sandwich cald cu carne, cartofi piure și ceai cu gheață.

În zare se vedea un nor de praf care se apropia. Acest nor s-a oprit în parcare și a lăsat să se zărească cei 12 membrii ai unei bande de motocicliști îmbrăcați în costume de piele și cu tatuaje pe tot corpul. Motocicletele erau o minunăție, și erau parcate  chiar lângă camionul lui Darrell. Gașca a intrat în salon și imediat l-a reperat pe șofer.

– Ia te uită, cine-i micuțul ăsta de aici de la masă? a rânjit unul dintre ei.

Darrel a rămas tăcut și a continuat să mănânce. Formând un semicerc în jurul lui, gașca a început să pocnească din degete. Imperturbabil, Darrell continua să mănânce. Unul dintre cei din gașcă a luat ceaiul lui Darrell și i l-a turnat în cap, sub privirile încântate și ovațiile celorlalți. Darrell și-a șters fața cu șervețelul și a continuat. Un altul a luat cu mâna niște cartofi piure și i l-a îndesat într-o ureche, ștergându-se apoi de spatele lui Darrell. Acesta a rămas însă calm și nu a răspuns provocărilor, ci continua să mănânce.

Cu toate că gașca continua să îl hărțuiască, el nu a reacționat în nici un fel. Când a terminat de mâncat, s-a ridicat, s-a dus la Joe, proprietarul, și și-a plă !@#$%^&* consumația. A ieșit din salon fără să spună o vorbă.

Șeful trupei a izbucnit în râs și i-a spus proprietarului Joe:

– Ce bleg! Ăsta nu-i prea bărbat!

Joe, privind pe fereastră, a spus:

– Nu, și nici un șofer prea bun nu-i. Tocmai a trecut cu camionul peste 12 motociclete superbe!

Morala:

De multe ori oamenii care nu raspund provocarilor agresive sunt considerate oameni “blegi” , “ nu-I barbat” , “ este un fricos” dar dimpotriva sunt foarte putini cei care pot sa se stapaneasca  dar cei care ii batjocoresc si ii desconsidera  isi vor lua rasplata pentru aceasta fapta.

sursa imagine:www.deby.ro

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Suferinta and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *