Comunicarea vs. deducția

trenUnul dintre marile accidente feroviare din istorie s-a petrecut la tunelul El Toro, în Leon, Spania, la 3 ianuarie 1944. Peste cinci sute de oameni au murit atunci.

Trenul acela de pasageri, era lung și avea câte o locomotivă la fiecare din cele două capete ale trenului. În acea zi, când trenul a intrat în tunelul El Toro, motorul locomotivei din față s-a oprit. Mecanicul de la locomotiva din spate a pornit imediat motorul ca să tragă trenul înapoi și să îl scoată din tunel. Însă, în acelaș timp, mecanicul de la locomotiva din față a reușit să repornească motorul și a vrut să continue drumul. Mecanicii nu aveau nici un mijloc de comunicare unul cu celălalt. Și așa, neștiind unul de altul, ambii credeau că, de fapt, au nevoie de mai multă putere. Trăgeau de tren în ambele direcții. Sute de oameni au murit astfel asfixiați de monoxid de carbon, deoarece trenul nu se putea ”hotărî” în ce direcție să o ia.

Morala:

Lipsa de comunicare are efecte majore intre oameni. In lucrarea bisericii este la fel. Daca cei ce lucreaza  pentru Dumnezeu nu comnunica intre ei vor constata ca nu ajung la nici-un rezultat rezonabil.

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Comunicare and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *