Clovnul de la circ

Filosoful Soren Kierkegaard a povestit odată despre un circ ce a fost cuprins de foc. Flăcările de la circ s-au răspândit spre terenurile din jur, care au început să ardă din ce în ce mai tare, îndreptându-se spre satul din apropiere.

Șeful circului, convins că satul va fi ars, iar oamenii omorâți dacă nu vor fi anunțați a făcut un apel către cineva care ar putea merge în sat să anunțe locuitorii. Clovnul complet costumat a sărit pe bicicletă și a luat-o în goană, pe deal în jos, înspre sat.

– Fugiți și scăpați! Vine foc iar satul va arde! striga el pe străzile satului. Satul va arde! Fugiți!

Sătenii curioși au ieșit din casele lor și din magazine și s-au adunat pe marginea drumului. Au strigat apoi la clovn râzând și aplaudând spectacolul.  Cu cât clovnul striga mai desperat, cu atât mai mult aclamau sătenii.

Satul a ars iar pierderea de vieți a fost mare deoarece nimeni nu a luat în serios ce spunea clovnul. În definitiv era doar un clovn.

Morala:

Astazi sunt multi care rad de mesajul Evangheliei si ii privesc pe predicatori ca pe niste clovni. Daca pana acum nu ai luat in serios Biblia te sfatuiesc sa  fi serios cu mesajul ei pentru ca pamantul va arde in intregime.

Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Evanghelizare and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *