Născut să zboare

Într-o zi, o găină a găsit un ou. L-a luat și l-a clocit până când a ieșit din el un pui. Puiul era deosebit de ceilalți deoarece oul găsit era al unui vultur, abandonat din cine știe ce motiv. Astfel, un vultul a intrat într-o familie de găini.

Dintre păsări, vulturii sunt cele mai impresionante, scrutând orizontul la înălțimi amețitoare, cu grație și ușurință, în timp ce găinile nici măcar nu știu să zboare.

Cum era de așteptat, micul vultur, crescut între găini a ajuns să creadă și el că este găină. Umbla de colo colo, mânca gunoaie și scotea sunete asemănătoare cu ale găinilor.

Într-o zi, s-a uitat în sus și a văzut un vultur ce zbura maiestuos în văzduh. Când și-a întrebat familia cum se numea acea pasăre, ei i-au răspuns:

– Este un vultur. Dar tu nu vei putea fi niciodată asemenea lui. Tu ești doar o găină.

Și cu asta s-au întors la ciugulitul prin gunoaie.

Vulturul și-a petrecut întreaga viață privind spre cer la alți vulturi, tânjind să fie asemenea lor, și să fie împreună cu ei printre nori. Dar niciodată n-a încercat să-și ridice aripile și să încerce să zboare. Vulturul a murit convins că este doar o simplă găină.

Morala:

De multe ori cultura si  ceea ce zic semeniinostri despre noi  ne face sa fim niste gaini si nu niste adevarati vulturi. Multi cred ca nu pot  trai o viata sfanta pentru ca parinti si prietenii le repeta asta dar este fals…cu Isus  poti sa traiesti o viata sfanta.

 Ilustrații fierbinți, Wayne Rice.

This entry was posted in Isus and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *