Irosire

O legendă ne spune istoria unui pescar pe nume Aaron. Aaron locuia pe malul unui râu. Într-o seară, pe când se întorcea acasă după o zi lungă de trudă, fantaza la ce ar face dacă ar fi bogat. Şi cum mergea, a lovit cu piciorul o pungă de piele care părea plină cu pietre. Cu mintea aiurea, a ridicat punga şi a început să arunce pietrele în apă. „Când voi fi bogat, voi avea o casă mare.” Şi a mai zvârlit o piatră în apă. „Eu şi soţia vom avea servitori şi bucate alese şi multe lucruri frumoase.” Şi tot aşa până când în pungă nu a mai rămas decât o piatră. Şi cum rotea piatra între degete, o rază de soare a căzut pe ea şi a făcut-o să strălucească. Nu pietre obişnuite, ci nestemate a aruncat Aaron în apă în timp ce visa la bogăţii imaginare!

Morala:

Legenda prezintă situaţia în care ne găsim şi noi. Valoarea Împărăţiei lui Dumnezeu este la îndemâna noastră, numai noi să ne dăm seama.

This entry was posted in Bani, Bucurie, Cer, Dumnezeu, Evanghelizare, Incurajare, Intelepciune, Nepasare, Tineri and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *