Un mic efort

Apatia este contrariul credinţei. Cu ceva ani în urmă, în America de Sud, un echipaj de marinari peruvieni suia pe Amazon şi, la un moment dat, au ajuns într-un loc straniu. Parcă era o scenă din Zona crepusculară. O navă spaniolă era ancorată departe de coastă şi toţi marinarii zăceau întinşi pe punte. Marinarii peruvieni au tras vasul mai aproape şi au băgat de seamă că spaniolii erau într-o stare fizică deplorabilă, cu buzele uscate şi umflate. Bieţii de ei se stingeau de sete.

„Vă putem ajuta?” le-au strigat peruvienii.

Spaniolii au răspuns: „Apă! Apă! Avem nevoie de apă dulce!”

Marinarii peruvieni, surprinşi de cerere, le-au spus că nu trebuie decât să îşi coboare găleţile şi să se servească.

Spaniolii, temându-se că nu au fost înţeleşi, au repetat: „Nu! Avem nevoie de apă dulce!”

Şi au primit acelaşi răspuns de la peruvieni. În cele din urmă, spaniolii şi-au coborât găleţile în apă şi, ridicându-le, au descoperit spre marea lor surpriză că erau pline cu apă dulce. Marinarii aceştia se dăduseră bătuţi. Şi acolo, la gura fluviului Amazon, rămăseseră ancoraţi vreme de mai multe zile, prea departe pentru a vedea coasta, însă destul de aproape de gura fluviului, cu apă dulce la dispoziţie în abundenţă.

Apatia a pus stăpânire pe ei şi s-au dat bătuţi. S-au resemnat să moară când tot ce aveau de făcut era să îşi coboare găleata. Un mic efort ar fi schimbat complet situaţia.

Morala:

La fel ca acesti marinari care aveu nevoie de apa dulce asa sunt toti oamenii…au nevoie de mantuire si de iertarea pacatelor. Ce paradoxale este ca toti pot  beneficia de salvarea vesnica dar putin sunt cei care ” bea” din ” Apa Vietii” care este Isus Hristos

This entry was posted in Evanghelizare, Isus, Tineri and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *