Când a fost ultima oară când v-aţi făcut inventarul?

Renumitul profesor şi scriitor dr. David McLennon ne spune povestea primului său loc de muncă, într-o băcănie din orăşelul natal. Asta se petrecea pe vremea când nu apăruseră supermarketurile. La vârsta de 13 ani a fost angajat pentru diverse treburi mărunte. David urma să măture pe jos, să vâre cumpărăturile clienţilor în pungi, să aşeze marfa pe rafturi. Într-o duminică l-a auzit pe proprietar spunând unui vânzător: „A venit vremea să facem inventarul.” Cuvântul acesta însă nu figura în vocabularul tânărului David şi când a găsit un moment prielnic, a mers la proprietar, un bătrânel molcom, şi l-a întrebat: „Domnule, ce este acela un inventar?” Proprietarul i-a explicat că inventarul este acel moment când faci o listă cu toate lucrurile pe care le-ai avut – de la produsele de pe rafturi până la pungile pentru împachetat şi sfoară. Încă nelămurit, David a întrebat: „De ce?”

„Ei bine, este uşor să uiţi cât anume ai avut în fiecare an. Şi la anumite intervale de timp faci inventarul pentru a vedea ce anume ai.”

Morala:

Noi ne-am mai făcut inventarul vieţii? Ne-am străduit cât de puţin să socotim toate lucrurile pe care le avem în viaţă şi să nu ne mai plângem de cele pe care nu le avem? Este un exerciţiu bun mai ales pentru cei care au tendinţa de a se auto-compătimi.

This entry was posted in Evanghelizare, Tineri and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *