Calul la carat de porumbi

CalCâţiva călători treceau cu autoturismul pe un drum prăfuit în America Centrală, drum care ducea la nesfâr­şitele lanuri de porumb. Au întâlnit în această singurăta­te un cal bătrân care mergea pe marginea drumului cu două coşuri de porumb în spate. Călătorii se mirară de acest lucru, dar mai mare le-a fost mirarea când în­tâlniră imediat după aceea un mânz. Acesta alerga în urma calului bătrân. Mai departe călătorii au zărit ţăra­nul care culegea porumb. Cu siguranţă, trebuia să fie o legătură între ţăran şi cei doi cai. Călătorii l-au întrebat pe ţăran şi au primit următorul răspuns:

„Calul bătrân e încărcat cu porumb şi merge acasă unde soţia mea go­leşte coşurile şi calul e trimis din nou înapoi. Mânzul aparţine calului bătrân şi îl urmează totdeauna. El nu poate duce coşuri grele, dar trebuie să înveţe drumul, pentru ca mai târziu să facă el această lucrare.”

Morala:

Foloseşte ca tânăr creştin orice ocazie de a învăţa de la credincioşii vârstnici, cu mai multă experienţă! Întot­deauna un tânăr poate fi plin de elan, dar fără expe­rienţa celui vârstnic, se pot face multe greşeli.

sursa imagine : www.sarra-puzzle.ro

This entry was posted in Slujire, Tineri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *