Curierul patruped

biblieCu 90 de ani în urmă, un câine intră în curtea unui spital coordonat de misionari din Shanghai (China). Căutând după ceva de mâncare în cutia cu gunoi, dădu peste o carte veche desfăcută în multe părţi. Luă una din acestea şi se duse cu ea într-o cazarmă militară din apropiere.

Soldaţii au observat imediat prada sa. Curioşi, i-au luat câinelui foile tipărite şi au început să le citească. Era vorba despre o parte dintr-o Biblie în limba chineză, şi anume din Vechiul Testament.

Soldaţii au citit cu mare interes istoriile biblice vechi, cât de minunat a condus Dumnezeu pe oamenii credinţei. Spre întristarea lor, cartea era foarte incompletă. Dar pe bună dreptate bănuiau, că câinele găsise foile în curtea spitalului din apropiere. De aceea au cerut acolo o carte completă, o Biblie întreagă. Directorul spitalului le-a dat soldaţilor imediat mai multe exemplare. Dar acestea nu au fost suficiente, pentru a mulţumi pe toţi, care doreau să citească Cuvântul lui Dumnezeu. A trebuit să se procure pentru ei încă de trei ori Biblii.

Încetul cu încetul au început tot mai mulţi soldaţi să participe la orele biblice, care aveau loc în spital. Mai târziu a fost invitat un misionar, care le-a explicat vestea bună despre Isus Hristos, şi mulţi soldaţi L-au primit pe Domnul în viaţa lor.

This entry was posted in Evanghelizare and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *