Destabilizarea echilibrului familial

sotiIonel s-a enervat şi a vorbit urât cu soţia sa. A doua zi, s-a simţit dezamăgit de gestul său necugetat şi a rugat-o pe soţie să-l ierte. Ea a spus că-l iartă, dar a continuat să-i aducă aminte tot timpul despre vorbirea lui urâtă. Într-o zi, plin de descurajare, Ionel a spus: „Am crezut că o să mă ierţi şi o să uiţi ce s-a întâmplat“. Ea a răspuns: „Aşa am făcut, dar

nu vreau ca tu să uiţi că te-am iertat“.

Ţinerea minte a scorului contează numai în competiţiile sportive. În relaţiile familiale este ceva dezastruos. Dacă până acum nu ai luat hotărârea de a ierta, o poţi face chiar acum. Biblia ne învaţă: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi“ (Coloseni 3.12,13).

Viaţa familială ar fi mult mai plăcută, dacă am uita şi necazurile tot aşa de repede cum uităm binefacerile. Vrăjmaşul cel vechi – diavolul – lucrează cu multă energie, ca să destabilizeze echilibrul din cămin. De aceea să căutăm protecţia la Mântuitorul, care ne poate sprijini în orice vreme!

This entry was posted in Comunicare, Tineri and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *