Bătaia la ușă

Un pictor vestit a realizat un tablou care Îl înfățișa pe Mântuitorul stând în picioare, cu un felinar în mâna stângă, iar cu mâna dreaptă bătând la ușa năpădită de iederă. După ce a isprăvit de pictat, l-a chemat pe un prieten de-al său, tot pictor, să vadă tabloul și să-și exprime părerea. Prietenul a privit tabloul și a spus: „Ai făcut o mare greșeală, dragul meu:

ușa nu are mâner. Cum ar putea să intre Mântuitorul?“. Pictorul a zâmbit și a răspuns: „N-am făcut nicio greșeală, mânerul este pe dinăuntru. Mântuitorul nu intră decât într-o inimă deschisă cu voia păcătosului“.

Iată un mare adevăr: Mântuitorul nu intră cu forța. Mântuitorul stă la ușa fiecăruia și bate. Orice întristare, orice necaz, orice încercare din viață este o bătaie la ușa inimii încuiate. Mântuitorul nu obligă pe nimeni. El apelează la conștiința fiecăruia în parte. Chiar și aceste rânduri sunt o „bătaie“ a Mântuitorului la ușa inimii tale. Mântuitorul vrea să-ți șteargă fărădelegile și păcatele. El singur poate face acest lucru. Ascultă bătaia la ușa inimii; este poate ultima bătaie. În clipa următoare poate fi prea târziu; de aceea deschide ușa inimii chiar acum!

 

sursa ilustratie: www.gbv.ro

sursa imagine : http://biserica-ghidighici.md/

This entry was posted in Evanghelizare, Isus, Mantuire and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *