Spiritul de răscoală

Împăratul Napoleon avea în garda sa oameni aleși și devotați lui. Ei l-au sprijinit în cele mai critice momente din viața sa. Odată însă a aflat că garda este nemulțumită și este pe cale de a se răscula împotriva sa. Atunci, Napoleon s-a dus la palat, a urcat pe tron și a cerut ca toată garda să fie adusă în anticameră. Toți erau îngrijorați și plini de frică. Își dădeau seama că el a aflat totul și că s-ar putea să fie omorâți. După ce i-a lăsat puțin să aștepte, a apărut un trimis care

a invitat la împărat doar pe unul. Toți așteptau în tăcere, cu sufletul la gură. Cel chemat s-a prezentat în fața împăratului, care stătea pe tron. Napoleon l-a privit în ochi, apoi i-a strâns călduros mâna și i-a dat voie să plece. Cu fiecare a procedat la fel. Acest gest al împăratului a stins spiritul de răscoală.

Prin natura noastră păcătoasă, și noi suntem niște răsculați împotriva lui Dumnezeu. Însă Dumnezeu ne-a împăcat cu Sine prin Fiul Său care a purtat pe cruce păcatele tuturor celor ce cred în El. Mântuitorul „S-a dat pe Sine Însuși … ca să ne smulgă din acest veac rău …“ (Galateni 1.4). Cei care acceptă lucrarea Mântuitorului primesc o natură nouă, în care nu mai există spiritul de răscoală împotriva lui Dumnezeu.

sursa ilustratie: www.gbv.ro

sursa imagine www.wikipwdia.org

This entry was posted in Critica, Dragoste, Intelepciune and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *